presentationsteknik-retorik-tala-inför-publik

Retorik

När man inser att det handlar om hur man väljer att säga något, och inte vad man säger, så kommer din syn på retorik förändras. Med rätt presentationsteknik kommer du bli en bättre talare och bokar du vår retorikkurs får du användbar kunskap att implementera i arbetslivet och privatlivet.

Vad är retorik?

Retorik är ett samlat begrepp inom talarkonst och vältalighet. Begreppet har funnits sen antiken på 400-talet f.Kr och den mest kända definitionen av retoriken kom från Aristoteles. För honom definierade retoriken ”konsten att tala med övertygelse”.

Du lär dig tala rätt för att betona budskapet så att du kan övertyga mottagaren att det du säger stämmer. Du väljer själv om du vill använda retoriken för att verka mer övertygande i ditt ledarskap, bli bättre på att hålla intressanta föredrag eller förbättra din externa kommunikation i företaget.

Tala så att andra vill lyssna

Retoriken är en presentationsteknik där man lär sig tala så att andra vill lyssna, oavsett situation. Rösten är ditt viktigaste och mest användbara verktyg, och kan skapa stora förändringar om den används på rätt sätt.

I oförberedda situationer är det inte ovanligt att rösten sviker och du kanske tvivlar på om det du säger faktiskt är intressant för mottagaren.

presentationsteknik-retorik

Tala så självsäkert att något tråkigt blir otroligt intressant

Det fascinerade med retorik är att du kan prata om det mest tråkiga ämnet i världen, men ändå få det att låta som det mest spännande och intressanta man hört. Det kan även vara tvärtom, att det mest intressanta ämnet kan leda till en lång och tråkig presentation.

Allt handlar om hur du pratar om saker, om du talar med övertygelse och självsäkerhet och om kroppsspråket sänder ut rätt signaler. Fokusera på rätt presentationsteknik och du kan prata om vad som helst och alltid fånga in mottagaren.

Vad vi går igenom under retoriken

Syftet med vår retorikkurs är att utveckla din förmåga att tala inför publik, kollegor eller närmsta vännerna. Vi kommer gå igenom viktiga begrepp, tekniker och du kommer få individuell coachning inom retorik för din personliga utveckling.

  • Med retorik lär du dig fånga in och fängsla mottagaren
  • Du får en vassare och mer effektiv muntlig kommunikation
  • Du lär dig tekniker och får praktiska råd på hur retoriken kan motverka eventuella hinder och hämningar som är vanliga i talarsituationer

Boka retorikkurs

Våra retoriker är glada över att du vill bli en bättre talare och att du vill kontakta oss för att veta mer om retorik. Den presentationsteknik vi lär ut går att implementera i alla talarsituationer i ditt liv, och ger dig de rätta verktygen att tala med övertygelse när det väl gäller.

Du är välkommen att kontakta oss för att veta mer om vår retorikkurs, eller om du vill boka kurs redan nu!

Tala med övertygelse, boka kurs i retorik! Vi lär dig alla tekniker som gör dig till en god talare, både på arbetet och i privatlivet.